Hvordan vinne lotto

Spillere fra Norge kan nå delta på verdens største lotterier! Prøv selv og spill lotto på EuroLotto, det er trygt, enkelt og billig.

Alle drømmer om raske penger og hva er vel da bedre enn å vinne pengene uten slit og strev? Lotto er noe du faktisk kan bli rik på uten å slite deg ut!

På et eller annet tidsdpunkt har sikkert de aller fleste drømt om å vinne i lotto. Enkelte prøver lykken kun én gang, og gir seg allerede før de får tid til å bli varm i trøyen. Det finnes derimot enkelte som aldri gir opp, og det finnes mange som ikke bare vinner én gang, men opptil flere! Det er nemlig litt forunderlig, men man ser ofte at de samme personene vinner flere ganger – så hva er hemmeligheten? Kan de spå fremtiden? Har de gullhår hvor solen ikke skinner? Vi skal ta en nærmere titt på en av verdens heldigste vinnere, og ikke minst prøve å komme til bunns i hvordan nettopp du kan bli lotto-millionæren neste lørdag!

Hva er egentlig lotto?

De aller fleste har garantert hørt om lotto, kanskje til og med spilt det selv! Men for ordens skyld skal vi forklare litt nærmere hva dette elskverdige spillet egentlig går ut på. Lotto er nemlig et populært tallspill hvor syv tilfeldige tall plukkes ut av en mengde på totalt 34 tall. For å gjøre det litt ekstra spennende, trekkes også et såkalt tilleggstall. For å dra i havn den store førstepremien må man ha alle de syv tallene på kupongen sin helt like og i samme rekkefølge som på uttrekningen. Hørtes det komplisert ut? Det skal ikke så veldig mange lotto-lørdager til før du har blitt klok på spillet. For ja – lottotrekningen finner sted hver lørdag.

Hvem vinner?

Det finnes mange – men ikke nødvendigvis logiske – tips der ute til hvordan man kan vinne i lotto. Amerikaneren Richard Lustig prydet forsiden i noen av verdens største aviser noen år tilbake, da han kunne meddele at han hadde dratt i havn toppgevinsten i lotto hele syv (!!) ganger. Gullhår eller dedikasjon? Amerikaneren heller mot sistnevnte. Lustig mener nemlig at han skapt en strategi for hvordan man kan vinne, han ser faktisk på det som en jobb. Snakk om dedikering til lotto!

Men hvordan har det gått for oss nordmenn på lotto-fronten? Til tross for at de fleste kanskje assosierer lotto-millionærer med Verdal i trønderlag, viser undersøkelser at Akershus-fylke troner førsteplassen over lotto-glade nordmenn. Har de en hyppigere interesse for å spille på lotto, eller har de rett og slett flaksen på sin side? Lotto er jo trossalt helt tilfeldig, men slike statistikker får en til å fundere – må man flytte til Akershus-fylke for å skyte gullfuglen og matche de syv tallene på lørdag?

Sannsynligheten

Mange spiller håpefullt på lottoen hver eneste uke uten hell, mens enkelte kan skyte blinkskudd på første forsøk. Men hva er egentlig sannsynligheten for å vinne? Enkelte sier det er like stor sjanse som å drukne i et vannglass, få eneggede firlinger eller klare å finne én spesifikk person i Oslo sentrum med øynene lukket. Det skal for den saks skyld sies at dette naturligvis varierer, men følger man Richard Lutigs flittige råd kan man muligens begynne å se et lysglimt i enden av tunellen.

Man kan med andre ord si at til tross for at sannsynligheten er svært liten, betyr det ikke nødvendigvis at det er umulig! Enkelte påstår at hele opplegget brygger ned til logisk matte, gjerne over gjennomsnittet vanskelig matte, men relativt logisk matte. Du trenger imidlertid heller ikke å være et mattegeni for å forstå systemet, men ett av Lustigs tips er å alltid fylle ut lottokupongen selv. Med andre ord – ikke kjøp en ferdig utfylt kupong! I følge amerikaneren vil dette øke sannsynligheten for å dra i havn den etterlengtede lottogevinsten.

Vi har alle hørt historier om eldre mennesker som nærmest ligger på dødsleiet, men klarer å vinne i lotto. Men hva i alle dager er sannsynligheten for det? Enkelte mener at det er på sin plass etter at en gammel sjel har spilt på lottoen hver eneste uke i flere tiår. Men faktumet er at opptil flere av de eldre lotto-millionærene sier at det utrolig nok er aller første gang de prøver lykken i tallspillet. Man kan nesten ikke gjøre noe annet enn å ta av seg hatten for disse heldige pensjonistene!

Moderne lotto

Mange assosierer sikkert lotto med eldre damer som sitter klistret foran fjernsynet på lørdagene med lottokupongen i den ene hånden og rødvinsglasset i den andre. Men tidene har endret seg, og etter hvert som teknologien har nådd nye høyder har det elskverdige tallspillet fulgt etter. Tidligere løp alle stresset ned i siste liten på lørdags formiddag for å kjøpe lottokupongen, for og så vandre hjemover og skru fjernsynet til riktig kanal. Den tiden er over, nå kan du nemlig spille på lotto uten å så mye som å forlate sofakroken. Nettbaserte casinoer gir deg sjansen til å prøve lykken på internasjonale lotterier som Powerball og den anerkjente MegaMillions. Det har aldri vært enklere å spille på lotto!

Denne moderne måten å spille på kan også faktisk gjøre det litt ekstra gøy å spille. Det er lett å angre seg så snart lotto-trekningen ruller løs på fjernsynet – var det egentlig så gale å løpe til butikken i regnet? Sant skal sies at det er lettere å angre på noe man ikke har gjort, enn å angre på noe man faktisk har gjort! Heldigvis er teknologien på lotto-glade menneskers side, len deg tilbake og velg ut tallene dine i rolige omgivelser – kanskje til og med fra badekaret? Lotto i badekaret er mildt sagt luksus!

Er det verdt det?

Det store spørsmålet er da – er det verdt det? De aller fleste vil nok si ja. Til tross for at man ikke nødvendigvis blir lotto-millionær, er spenningen, den nervepirrende ventetiden og engasjementet foran fjernsynet (eller datamaskinen) en sann premie i seg selv! Det finnes mange situasjoner hvor selve ventetiden er halve moroa, så kanskje lotto havner under den kategorien. Én ting er hvert fall sikkert og visst; lotto er, har og kommer alltid til å være verdens gøyeste – og ikke minst mest lukrative – tallspill! Finn frem dine favoritt tall og prøv lykken selv neste helg, kanskje du blir Norges neste store lotto-millionær?