Hva skjer med lotterigevinster som ingen gjør krav på?

Har du prøvd EuroLotto? Det er en kjempebra side hvor du kan spille på de største lotteriene i hele verden! Hovedpremier på flere hundre millioner kroner hver uke, og noen ganger er det jackpotter på over 1-2 milliarder kroner! Den siden anbefales virkelig til alle som drømmer om å vinne mye penger i lotto!

Noen ganger er det en eller annen person som har klart å rote bort lottokupongen sin, eller de glemmer å sjekke vinnertallene fordi de aldri vinner likevel (bortsett fra denne gangen, da de glemte å sjekke om de hadde vunnet).

Hva skjer egentlig med lotterigevinster som ingen gjør krav på?

Kan du tenke deg noen å bruke penger på lodd, faktisk vinne en stor jackpot, og aldri hevdet sin premie? Det høres sprøtt, ikke sant? Hvem i sitt rette sinn ville ikke kreve stort å vinne i lotto? Egentlig, selv om det er vanskelig å tro, skjer det og det er mange grunner til at det skjer. Noen ganger folk gjør en feil når du sjekke sine tall og ikke engang klar over at de vant. Noen ganger mister sine billetter. Noen ganger folk ikke engang huske at de kjøpte en billett og dermed ikke engang sjekke det. Absolutt alt kan skje. Det er sant fordi hvert år, er det hundrevis av millioner dollar i uavhentede lotterigevinster. Hva er så skjer med uavhentede lotteri premier?

Tilbake i potten eller sosiale formål

Hvert lotteri er forskjellig, men generelt skjer en av to ting med uavhentede lotteri premier: Enten uavhentede pengene går tilbake i premiepotten eller lotteri selskap distribuerer den tilbake i de sosiale tjenestene som den støtter, som utdanning for eksempel.

La oss se på ett av de største lotterier i USA – Powerball. Hvis en Powerball jackpot går uavhentede, er premiepenger distribueres tilbake til alle av staten lotterier som deltar i spillet, i forhold til deres totale salg. Staten lotterier kan da bestemme hva de skal gjøre med pengene, og ofte går det rett tilbake til å hjelpe lokalsamfunn.

Nå vurdere en av de største lotterier i Canada – Lotto 649. Hvis en Lotto 649 jackpot går uavhentede, i motsetning Powerball, gjør uavhentede pengene ikke gå tilbake til den provinsielle lotterier. I stedet går den tilbake i premiepotten og returnerte til spillere gjennom fremtidig bonus jackpots eller kampanjer. Så, for eksempel Lotto 649 øke størrelsen på den garanterte jackpottene for noen påfølgende trekker på rad. Eller de kan ha en spesiell tid bare bonus, hvor de vil trekke et ekstra sett med tall som spillerne må samsvare å vinne premien. Uansett, spillerne fordelen med ekstra premier.

Varierer fra lotteri til lotteri

Som du kan se, alle lotterier ha variasjoner på hva de gjør med sine uavhentede lotteri premier. Hver behandler uavhentede premier annerledes. Hvis du ønsker å vite hva som skjer med uavhentede penger for lotteri som du spiller, er den beste tingen å gjøre for å logge på som lotteri nettside og se på sin FAQ-seksjon. Der vil den fortelle deg hva som skjer med pengene.

Spill lotto og vinn penger i internasjonale lotteri via EuroLotto. Det er en enkel og trygg lottotjeneste som det er helt lovlig for norske spillere å bruke. Her kan du delta på lotterier fra over hele verden, og hver uke er det hundrevis av millioner i premiepotten!